Sayfalar


31 Mayıs 2012 Perşembe

NASIL E-KİTAP SATIN ALINIR?


 kitap severler e-kitapları nerelerden ve nasıl satın alabilirler?

Bizde henüz tüm yayıncılar e-kitap satışına sıcak bakmıyor olsa da başta büyük kitapevleri (D&R, Remizi gibi) internet siteleri üzerinden e-kitap satışına başladı. 
Ama e-kitap satışında bir ilki gerçekleştiren hatta okuyucuları e-kitapla ilk kez tanıştıran idefixe.com’dur. İnternet üzerinden kültür ürünlerinin satışını gerçekleştiren “idefix.com” isimli alışveriş sitesinin yürüttüğü ve Tübitak ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından desteklenen “Türkiye’nin e-kitap platformu” projesi kapsamında; Dijital Haklar Yönetimi (DRM) sistemiyle e-kitapların izinsiz kopyalanmasını önleyen bir yapıda, mevcut cihazların tümüne destek veren ve son kullanıcıların tüm sistemlerde e-kitap okuyabilmesini sağlayan  bağımsız bir platform tasarlanmıştır. Proje sonunda http://www.idefix.com/ekitap/ sitesi üzerinden Türkçe e-kitap ve e-kitap okuyucuların satışına başlandı. Şu anda idefix.com üzerinden satışa sunulan yaklaşık 4000 (31/05/2012 itibariyle) e-kitap bulunuyor.
E-kitapları satın alabilmek için öncelikle siteye ücretsiz üye olmanız gerekiyor. Sonrasında idefix üzerinden e-kitap satın almanın kullandığınız donanıma göre farklı yollar var:
  • Ev veya işyeri bilgisayarlarından satın almak için idefix.com sayfasından e-kitap linkine tıklayarak,
  • Android sistemli cihazlar üzerinden satın almak için bu cihazlar için geliştirilmiş ücretsiz kitaplık uygulaması içerisindeki sanal dükkanlardan,
  • İpad veya İphone ile satın almak için web tarayıcısı olan Safari ile idefix.com’un internet sitesine bağlandıktan sonra karşınıza çıkan ekranda “e-kitap dükkanını gezmek istiyorum” seçeneğini seçerek 

doğrudan e-kitap satın alma sayfasına gidebilirsiniz.

Satın aldığınız kitapları okumak için;
  • Bilgisayarla okumak için üyelik bilgilerinizde idefix.com ile oturum açtığınızda Kitaplığım bölümünden satın almış olduğunuz e-kitaplardan oluşan sanal kitaplığınıza ulaşırsınız. E-kitapları görüntüleyebilmeniz için gereken Adobe Digital Editions programını (eğer bilgisayarınızda kurulu değilse) sitedeki kurulum sihirbazı yardımıyla kolayca kurarak hemen kitaplarınızı okuyamaya başlayabilirsiniz.
  • iPad, iPhone ve Android uygulamaları ile e-kitapları okumak için idefix.com’daki Kitaplık uygulamasını ücretsiz olarak cihazınıza kurup üyelik bilgilerinizle çalıştırdığınızda doğrudan sanal kitaplığınıza erişebilirsiniz.
  • E-kitap okuyucularla okumak için ise bilgisayarınızda Adobe Digital Editions programını açıp cihazınızı usb kabloyla bilgisayarınıza bağladığıınızda program cihazı algılayacak ve sizden bu cihazın kitaplara erişimi için izin vermenizi isteyecektir. Cihaza bu izni verdikten sonra soldaki listede cihazınızın adını göreceksiniz. Sanal kitaplığınızdaki kitapları seçip sürükleyerek solda beliren cihazınızın simgesi üzerine bıraktığınızda program otomatik olarak e-kitabınızı cihaza yükleyecektir. Sonrasında e-kitaplarınızı e-kitap okuyucunuzdan (silmediğiniz sürece) dilediğiniz zaman okuyabilirsiniz. 
Amacınız daha çok kitap okumak, daha fazla bilgiye sahip olmak ve bunu herhangi bir mekana ya da zamana bağlı kalmadan yapmak ise sizde e-kitaplara merhaba demelisiniz...



1 yorum:

Unknown dedi ki...

iyi de ödeme nasıl yapılır ??






















Abone





Hayran





Takipçi





Yazı





Yorum