Sayfalar


7 Şubat 2012 Salı

Fatih (Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi - II

Bugün (06/02/2011), 2011-2012 eğitim-öğretim yılı ikinci yarıyılının başlamasıyla birlikte daha önce duyurulduğu gibi FATİH Projesi için pilot uygulamaya geçildi.

Önceki yazımda projeyle ilgili genel bilgilere yer vermiştim. Yeni bir bilgi; FATİH projesi pilot uygulaması için düzenlenen Tablet Pilot Uygulama İhalesi'nde 8.9 inç ekranlı tabletleri kapsayan kısmı için ihaleyi General Mobile kazanmış. Pilot uygulamada kullanılacak olan cihazlar içerik korumalı yani dışarıdan herhangi bir içerik yüklenemeyecek. Öğretmenler öğrencileri kontrol edebilecek ve indirilecek içerik üniteler halinde kişi bazlı onaya tabi olacak. Gerektiği takdirde yapılacak güncellemeler ve yazılımlar sınıftaki internet bağlantısı üzerinden yapılacak.

Pilot projede tabletle birlikte basılı kitapların kullanımına da en azından şimdilik devam edilecekmiş ve tabletlerde sunulan z-içerikle (zenginleştirilmiş içerik) dersler desteklenecekmiş. Düşmeye dayanıklı ve sertifikalı olan tabletler kırılmalara karşı da özel bir malzemeyle çerçevelenmiş.

Pilot uygulamanın başlamasıyla birlikte öğretmen ve öğrencilerin karşılaşacakları sorunların çözülmesi, ihtiyaçlarının karşılanması ve arızaların yerinde tespiti ve cihazların gerektiğinde yenileriyle değiştirilmesi için General Mobile, sahada görev yapacak 100 kişilik bir ekip oluşturmuş. Ayrıca kullanımla birlikte tespit edilecek olan yeni ihtiyaçlar için General Mobile ARGE merkezlerinin uygulama ya da yazılımları anında geliştirmek üzere hazır olduğunu da eklemek gerek.

Kaynak: http://dijitalyayincilikforumu.org/duyuru/fatih-projesi-tablet-pilot-uygulama-ihalesi-gmnin



İkinci yarı yılla birlikte başlayan Fatih Projesi 17 ilde 51 okulda 10.000 öğrenci (9.sınıf) ve 2500 öğretmen için etkileşimli tahtalar ve tablet pclerle birlikte pilot uygulamaya geçti. Umarım olumlu sonuçlarla gelişir.

Fatih Projesiyle ilgili daha ayrıntılı bilgiye Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu proje için oluşturduğu http://fatihprojesi.meb.gov.tr/tr/index.php adresli web sitesinden erişebilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

e kitap örneği http://egitimtercihi.com/index.php/ogretmenlerodasi/518-iste-fatih-projesiden-z-kitap-oernegi.html






















Abone





Hayran





Takipçi





Yazı





Yorum