Sayfalar


31 Mayıs 2012 Perşembe

NASIL E-KİTAP SATIN ALINIR?


 kitap severler e-kitapları nerelerden ve nasıl satın alabilirler?

Bizde henüz tüm yayıncılar e-kitap satışına sıcak bakmıyor olsa da başta büyük kitapevleri (D&R, Remizi gibi) internet siteleri üzerinden e-kitap satışına başladı. 
Ama e-kitap satışında bir ilki gerçekleştiren hatta okuyucuları e-kitapla ilk kez tanıştıran idefixe.com’dur. İnternet üzerinden kültür ürünlerinin satışını gerçekleştiren “idefix.com” isimli alışveriş sitesinin yürüttüğü ve Tübitak ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından desteklenen “Türkiye’nin e-kitap platformu” projesi kapsamında; Dijital Haklar Yönetimi (DRM) sistemiyle e-kitapların izinsiz kopyalanmasını önleyen bir yapıda, mevcut cihazların tümüne destek veren ve son kullanıcıların tüm sistemlerde e-kitap okuyabilmesini sağlayan  bağımsız bir platform tasarlanmıştır. Proje sonunda http://www.idefix.com/ekitap/ sitesi üzerinden Türkçe e-kitap ve e-kitap okuyucuların satışına başlandı. Şu anda idefix.com üzerinden satışa sunulan yaklaşık 4000 (31/05/2012 itibariyle) e-kitap bulunuyor.
E-kitapları satın alabilmek için öncelikle siteye ücretsiz üye olmanız gerekiyor. Sonrasında idefix üzerinden e-kitap satın almanın kullandığınız donanıma göre farklı yollar var:

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Bana biraz müsaade...

Merhaba...
Bu aralar blogla pek ilgilenemiyorum.
Neden derseniz, KPDS'ye gireceğim.
Yaklaşık iki aydan uzun bir süredir haftasonları kurstayım.
Sınav 20 Mayıs'ta.

Bu süreçte herşeye ara vermiş durumdayım. Doktora için aldığım dersin hocası bile bana "sen şu kpds işini hallet, sonra derslere bakarız yine" dedi. KPDS notum (56) yetmediğinden özel öğrenci olarak başladım. Doktoraya başvurumun kabulü için KPDS'den 60'ı almam gerekiyor.

20 Mayıs'tan sonra görüşmek üzere...

Bu arada unutmadan Popüler Bilim Dergisi'nin Haziran Sayısı'nda E-Kitap ile ilgili Ne, Neden, Niçin, Nasıl sorularına cevap olabilecek nitelikte ve ortaöğretim düzeyinde bir yazı hazırladım.


Bunu araya sıkıştırdım demek daha doğru olur sanırım. Bilginiz olsun...



Herkese iyi çalışmalar, sağlıkla...





















Abone





Hayran





Takipçi





Yazı





Yorum