Sayfalar


14 Temmuz 2011 Perşembe

E-kitaplar... Yurtdışında durum ne?

"E-kitap nedir" ve "internetten erişilebilen her metin dosyası e-kitap mıdır" sorularına basit ve anlaşılır bir cevap bulabildiyseniz, şimdi dünyada şu an durum nasıl biraz da bundan bahsedelim...

E-kitap savaşları diyebileceğimiz düzeyde bir rekabet var e-kitap endüstrisinde. Her geçen gün yeni bir e-kitap okuyucu geliştiriliyor ve piyasaya çıkıyor. Şu an için özellikle Amerika'da en çok satışı yapılan e-kitap okuyucu Kindle diyebiliriz. Amazon alışveriş sitesinin avantajını çok iyi kullanarak geliştirmiş olduğu Kindle'ın satışlarını günden güne arttırıyor.


E-kitap satışları basılı kitap satışları geçmiş durumda.
Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, 1 Nisan’dan itibaren satılan her 100 basılı kitaba karşılık 105 e-kitap sattıklarını belirtiyor. İlgili haber için:
http://www.reuters.com/article/2011/05/19/us-amazon-idUSTRE74I4IB20110519

Uluslararası Yayıncılık Forumu'nun (International Digital Publishing Forum - IDPF) Amerikan Yayıncılar Birliği'nin (Association of American Publishers - AAP) verilerine göre hazırlanmış yayınlanan son istatistiklerinde, Amerika'daki toplam ticari e-kitap satışı 2010 yılı üçüncü çeyreğine göre 119.7 Milyon Amerikan Doları değerinde..

 Bknz: http://idpf.org/about-us/industry-statistics

E-kitapların yükselen satış grafiği basılı kitap yayıncılarını tüm dünyada farklı bir tedirginliğe sokmuş olmasına rağmen, genel görüş e-kitapların yayıncılığa bambaşka bir boyut kazandırdığı ve yayıncılığı geliştireceği yönünde. Newsweek dergisi de hazırladığı posterde "Kitap & E-kitap" savaşında "Kazanan var mı" diye soruyor ve durumu özetliyor aslında...
Bknz: http://www.newsweek.com/2010/08/03/back-story-books-vs-e-books.html
 Korkulacak birşey yok :)

Hiç yorum yok:






















Abone





Hayran





Takipçi





Yazı





Yorum